Novosti za turističke autobuse u Ljubljani

Digitalni sustav e-dozvola za turističke autobuse počinje s radom krajem travnja

Ljubljana će u travnju proširiti mrežu ulazno-izlaznih točaka i uvesti sustav e-dozvola za turističke autobuse. Najkasnije do 19. travnja uspostavit će se nova ulazno-izlazna mjesta za turističke autobuse na Bleiweisovoj cesti kod Moderne galerije i na Ilirskoj ulici kod hotela B&B Ljubljana Park. Ujedno ostaju dostupni postojeći punktovi na Miklošičevoj ulici, Železnoj cesti i Roškoj cesti. Sva ulazno-izlazna mjesta bit će opremljena ažuriranom prometnom signalizacijom.

Nakon iskrcaja putnika, autobusi mogu parkirati nekoliko sati na javnim parkiralištima P+R Dolgi most, P+R Športni park Stožice i Bratislavska.

Digitalni sustav e-dozvola za turističke autobuse počinje s radom krajem travnja. Radit će putem jednostavne online aplikacije koja će korisnicima omogućiti rezerviranje termina iskrcaja i preuzimanja putnika na odabranim ulazno-izlaznim točkama. E-dozvole za turističke autobuse bit će besplatne do kraja 2024. godine.

Cilj mjera je povećati protočnost prometa i osigurati bolje iskustvo putnicima koji Ljubljanu posjećuju turističkim autobusima.

Ažurne informacije bit će dostupne i na web portalu Visit Ljubljana.

Izvor i foto: Visit Ljubljana