RateHawk izvještava o rekordnoj godini s udvostručenim prihodom

Neto vrijednost RateHawk-ovih rezervacija udvostručila se u odnosu na prethodnu godinu, a broj rezervacija je porastao za 85%

RateHawk, mrežni sustav za rezerviranje hotela, avio karata i transfera za turističke djelatnike, izvještava o rekordnom učinku za cijelu 2023. godinu. RateHawk-ova neto vrijednost rezervacija udvostručila se u odnosu na prethodnu godinu, a broj rezervacija je porastao za 85 %. RateHawk, zajedno sa svojom matičnom tvrtkom, Emerging Travel Group, ostvario je bruto vrijednost transakcija od 2,6 milijardi dolara u 2023. godini.

Potražnja za dodatnim uslugama RateHawka, uključujući rezervacije avio karata i transfera, pokazala je stabilan rast u 2023. godini. Broj rezerviranih avio karata udvostručio se, a narudžbe za transfere porasle su za 67 % u odnosu na prethodnu godinu.

Broj partnera RateHawka sada broji više od 62 000 profesionalaca u turizmu širom svijeta, što predstavlja značajan porast od 61% u odnosu na prethodnu godinu. Od toga je preko 200 turističkih agenata bilo iz Hrvatske.

U 2023. godini, RateHawk je doživio značajan rast poslovanja. Tvrtka se je uspješno povezala s više od 60 novih globalnih dobavljača i uspostavila direktne ugovore s više od 20 000 objekata za smještaj. Ovo proširenje rezultiralo je s ukupno 2,5 milijuna opcija smještajnih kapaciteta, što predstavlja značajno povećanje od 40% u odnosu na prethodnu godinu.

Felix Shpilman, izvršni direktor matične RateHawk tvrtke Emerging Travel Group, kaže: “U svojoj osmoj godini, RateHawk nastavlja ostvarivati solidan dvoznamenkasti rast, dostižući rekorde u rezervacijama i prihodima ikad. Naši partneri diljem svijeta prepoznaju dodanu vrijednost koju donose naši objekti za smještaj bez premca i duboka tehnološka stručnost i žele to iskoristiti. Gledajući unaprijed u 2024., optimistični smo u skladu s projekcijama UNWTO-a da će se međunarodni turizam u cijelosti vratiti na razinu prije pandemije.To znači da će se agenti suočiti s još većom potražnjom putnika. Naša platforma pruža profesionalcima u turizmu sve ono što im je potrebno da zadovolje ovu rastuću potražnju – od opsežne ponude s konkurentnim cijenama od preko 230 dobavljača do sveobuhvatnog paketa alata putničkih usluga u jednoj user-friendly platformi, nadopunjeno vrhunskom brigom za korisnike.“

RateHawk je u 2023. godini predstavio inovativnu opciju/alat za kreiranje ponude hotela s ciljem da se pruži pomoć putničkim agencijama u optimiziraju interakcija s klijentima i pojednostavljenju procesa bookinga. "Oko 40% RateHawkovih partnera već je počelo koristiti ovu inovativnu opciju /alat i koristiti sve njene prednosti", rekao je Felix Shpilman.

Prema RateHawk-u, najpopularnija odredišta koja su rezervirali hrvatski putnički agenti u 2023. godini bila su Italija, Njemačka, Španjolska, Francuska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Sjedinjene Američke Države, Belgija, Austrija, Nizozemska, Mađarska.

Filip Kasum, voditelj poslovnog razvoja za Balkan, komentirao je: “Vidimo snažan porast potražnje koju lokalne putničke agencije imaju za našim uslugama. U 2024. očekujemo još veće stope rasta jer se procvat međunarodnih putovanja nastavlja. Naš osnovni cilj za 2024. je pružiti pomoć našim partnerima u suočavanju s povećanom potražnjom za putovanjima i pružiti sve potrebne alate koji im mogu pomoći da učinkovito zadovolje potrebe svojih kupaca.” 

RateHawk ima urede u Londonu, Berlinu, Milanu, Lisabonu, Varšavi, Dubaiju, Limassolu i Wilmingtonu. RateHawk zapošljava preko 500 stručnjaka u komercijalnim ulogama širom svijeta.

Više pronađite ovdje.

Izvor i foto: RateHawk