24. turistička burza PUT održana u Biogradu na Moru

U okviru burze dodijeljene su i tradicionalne godišnje nagrade Simply the Best za 2023.

Tradicionalni hrvatski godišnji poslovni susret i druženje djelatnika iz agencijskog poslovanja, pružatelja turističkih usluga, sustava turističkih zajednica i turističkih organizacija - turistička burza PUT, koja se svake godine održava u drugoj hrvatskoj destinaciji, održana je ove godine od 10. do 12. travnja u resortu Crvena Luka u Biogradu na Moru.

Organizator burze je turistička agencija  DMK Vall 042 d.o.o. u suradnji s Udrugom hrvatskih putničkih agencija (UHPA), dok je ovogodišnji domaćin bila Turistička zajednica Biograda na Moru.

U njenom radu sudjelovalo je više od 200 sudionika, predstavnika 115 poslovnih subjekata iz sedam država. Bila je to prigoda za sve njih da, u neposrednom poslovnom kontaktu, predstave svoju turističku ponudu i razmijene informacije o novostima i programima pripremljenim za turističku 2024. godinu te nadolazeću 2025. godinu.

U okviru burze, na prigodnoj svečanosti dodijeljene su i tradicionalne godišnje nagrade Simply the Best za 2023. godinu. Ovu nagradu već četrnaest godina zajednički dodjeljuju Udruga hrvatskih putničkih agencija i burza PUT. Nagrade se dodjeljuju za kvalitetu usluge, kreativnost i inovativnost, te razvoj i unapređenje turističkog proizvoda i ukupne turističke ponude destinacije.

Tijekom upoznavanja destinacije i njene turističke ponude sudionici su uživali u vožnji biogradskim akvatorijem brodom Sv. Šime uz tradicijski obrok te kraće zaustavljanje na otočiću Vrgada, posjetili Aquapark Dalmaland, obišli park prirode Vransko jezero i vidikovac Kamenjak, razgledali povijesno gradsko središte i posjetili Zavičajni muzej te posjetiteljski centar Biosfera.

U okviru burze održana je i stručna radionica na temu Muzeji i turizam - Muzejske ustanove i oblikovanje novih turističkih proizvoda koju je vodila dr. sc. Romana Lekić, doc.. Kao primjeri dobre prakse svoj rad su prezentirali Miran Bojanić Morandini, ravnatelj GM Varaždin (Priča o blagovanju - Izložba DOBAR TEK) te  Ivana Matušan, direktorica TZ grada Raba (Virtualni muzej JUXTA MARE).

"Zadovoljni smo uspješnom organizacijom još jedne turističke burze PUT te posebno zahvaljujem gđi. Nives Jeličić, direktorici Turističke zajednice grada Biograda na Moru, na domaćinstvu i potpori ovom događanju. Ovogodišnjem izdanju burze prisustvovao je rekordan broj sudionika koji su, prema povratnim informacijama, jako zadovoljni ostvarenim poslovnim kontaktima i pripremljenim programom te vjerujemo te da će to doprinijeti još većem broju turističkih dolazaka u Biograd na Moru", izjavila je Maja Šimenc, direktorica burze.

Sve fotografije dostupne su ovdje.

Izvor i foto:DMK Vall 042 d.o.o.