Održan Masterclass Michelin vodiča u Istri

Nositelj dviju Michelinovih zvjezdica Moreno Cedroni vodio gastronomski Masterclass

U organizaciji Hrvatske turističke zajednice, turističkih zajednica Istre i Kvarnera i Michelina, u istarskom restoranu Luciano održao se specijalizirani gastronomski Masterclass vođen od strane renomiranog chefa Morena Cedronija, vlasnika restorana Madonnina del Pescatore u talijanskoj Senigalliji. 

Riječ je o jednom od najboljih talijanskih kuhara i nositelju dviju Michelinovih zvjezdica, a kroz ovu interaktivnu radionicu Cedroni je podijelio svoje duboko razumijevanje talijanske kuhinje, usmjereno na inovativne tehnike, harmoniju okusa te izvrsnu upotrebu lokalnih sastojaka.

Fokus je ovoga puta bio na kuharima iz Istre i s Kvarnera te na područjima koja su prepoznata kao vrhunske gastronomske destinacije, bogate tradicijom, autohtonim sastojcima i različitim modernim pristupima kuhanju.

Sudionici su imali priliku sudjelovati u pripremi prvoklasnih jela, učiti o kreativnim pristupima sparivanju namirnica te uživati u degustaciji vina i drugih pažljivo odabranih pića, koji dodatno obogaćuju cjelokupni gastronomski doživljaj. S posebnim naglaskom na održivost i sezonsku prehranu, chef Cedroni pokazao je kako upotreba lokalnih, svježih sastojaka može podići kvalitetu jela i stvoriti autentične kulinarske kreacije.

Ovaj Masterclass ne samo da omogućuje daljnje usavršavanje profesionalnih vještina, već naglašava i važnost lokalne gastronomije, održivosti i stvaranja vrhunskih kulinarskih doživljaja. Očekuje se da će ovakva događanja postati temelj za buduće projekte koji će nastaviti jačati poziciju Istre i Kvarnera, ali i cijele Hrvatske kao jedne od najuzbudljivijih destinacija na gastronomskoj mapi svijeta.

Izvor: HTZ

Foto: Michelin