Žive slike austro-ugarske Pule

Manifestacija će se održati od 12. do 14. rujna 2024.

Za kraj ljeta, sredinom rujna Pula po prvi puta dobiva dosad neviđenu trodnevnu manifestaciju „Žive slike austro-ugarske Pule“ koja će grad, njezine stanovnike i posjetitelje vratiti u vremena Austro-ugarske monarhije koja su duboko obilježila najveći istarski grad. S ciljem valorizacije materijalne i nematerijalne baštine austro-ugarske Pule ovaj živ, interaktivan, sadržajno raskošan i vizualno dojmljiv novi je intrigantan kulturno-turistički proizvod.

Tako će razglednice nekadašnje Pule od 12. do 14. rujna oživjeti uz pripovjedače, glazbenike, plesače, kuhare ali i sve one koji žele uskočiti u ovu nezaboravnu priču koja će približiti duh prošlih vremena i na ležeran način omogućiti dublje razumijevanje povijesnog značaja Pule u austro-ugarskoj monarhiji.

Glavni naglasak je na kruni događanja, odnosno koncertu orkestra Strauss Capelle Vienna, koji će se održati 13. rujna u 20.30 sati u Malom rimskom kazalištu. U slučaju lošeg vremena zainteresirana publika biti će pravovremeno obaviještena o promjenama u programu i lokacijama. 

Svi zainteresirani mogu pronaći detaljan trodnevni program na web stranicama www.monarhija.hr

Izvor i foto: TZ Pula