18. Kongres hrvatskog kampinga u Termama Tuhelj

Ovogodišnji Kongres usmjeren je na tehnološke inovacije i održivi razvoj održat će se od 11. do 13. studenog 2024.

18. Kongres hrvatskog kampinga održat će se od 11. do 13. studenog 2024. godine u hotelu Well u Termama Tuhelj. Kongres će tradicionalno okupiti vodeće stručnjake, predstavnike kamping industrije te partnere iz Hrvatske i Europe, koji će predstaviti rezultate turističke sezone iza nas te vodeće teme u ovom sektoru – kako se pripremiti za nadolazeći period, prilagoditi novim tehnološkim trendovima te osigurati razvoj održivog turizma.

Ovogodišnji Kongres usmjeren je na tehnološke inovacije i prednosti koje ovom sektoru može donijeti korištenje umjetne inteligencije te dodatno ulaganje u ponudu radi osiguravanja što kvalitetnije kamping usluge, a definirati će se i razvojni pravci i strategije u budućnosti kroz raspravu o prilagodbi klimatskim promjenama, prostornom i destinacijskom planiranju, geopolitičkoj sigurnosti i temama radne snage.

"Kongres hrvatskog kampinga prilika je za razmjenu iskustava vodećih ljudi iz sektora, posebno u svjetlu ovogodišnjih makroekonomskih i geopolitičkih previranja, kao i sveprisutnih tehnoloških inovacija i održivog razvoja koji utječu i na trendove u turizmu u cjelini. Izvrsne brojke koje ostvarujemo u kamping sektoru rezultat su kontinuiranog ulaganja što su prepoznali i naši gosti, a bilježimo i sve veći interes za kamping ponudom u kontinentalnim županijama, koje gostima nude jedinstveni doživljaj prirode i odmora. Uvjereni smo da upravo kamping, zahvaljujući svojoj propulzivnosti i kvalitetnoj ponudi, može biti predvodnik održivog, cjelogodišnjeg turizma", izjavio je Adriano Palman, direktor Kamping udruženja Hrvatske.

Najboljim kampovima bit će dodijeljena posebna priznanja za kvalitetu kampova Croatia's Best Campsites i OK mini camps, nagrada Inova Camp za najinovativnije projekte u kampinškoj industriji te slovensko priznanje za kvalitetu kampova Naj Kamp Adria 2024. Posjetitelje očekuje bogata ponuda domaćih i inozemnih proizvođača glamping šatora i mobilnih kućica te prateće opreme za kamping industriju, a neće manjkati ni popratnih događaja i druženja.

Prijava za sudjelovanje na Kongresu i detaljnije informacije o samom događaju dostupne su ovdje

Izvor: KUH / Turizmoteka

Foto: KUH