Objavljen indeks incentive putovanja za 2024.

Predviđa se rast industrije poticajnih putovanja do 2026.

Objavljen je Indeks poticajnih putovanja (ITI) za 2024., zajednička inicijativa Zaklade za poticajna istraživanja (IRF) i Društva za izvrsnost poticajnih putovanja (SITE) u suradnji s tvrtkom Oxford Economics.

Radi se o najmjerodavnijem istraživanju globalnog tržišta incentive putovanja i njegovom utjecaju na korporacije, agencije i opskrbni lanac u destinacijama.

Najnoviji Indeks incentive putovanja (ITI) za 2024. pokazuje da se općenito predviđa rast industrije poticajnih putovanja do 2026. Kupci incentive putovanja očekuju da će aktivnosti i potrošnja po osobi u sljedeće dvije godine biti iznad razine iz 2024. godine. Istovremeno, postoji zabrinutost zbog rastućih troškova, privlačenja talenata u industriju i sigurnosnih pitanja.

"Kupci incentive putovanja sve više traže nešto novo, a više od 70% ispitanika navodi da traže destinacije koje prije nisu koristili", rekla je izvršna direktorica SITE-a Annette Gregg. "Odmarališta - i all-inclusive i ostala - porasla su u popularnosti, a očekuje se da će se sve više koristiti i destinacije unutar kraćih udaljenosti od polazišta sudionika", dodala je Gregg.

Pristup cjelovitom izvješću dostupan je ovdje.

Izvor i foto: incentiveindex.com