Broadway u Novom Vinodolskom

Jedinstveni glazbeni događaj održat će se u Srićinoj kući 5. rujna 2024.

U četvrtak, 5. rujna, s početkom u 20 sati, Srićina kuća bit će domaćin jedinstvenog glazbenog događaja koji će spojiti zvukove Broadwaya, filmskih hitova i evergreena u jednoj nezaboravnoj večeri. Publiku će svojim talentom i interpretacijama oduševiti američka crossover pjevačica s Broadwaya, Heather Ivy, u pratnji izvanrednog hrvatskog pijanista Matea Žmaka.

Heather Ivy, međunarodno priznata sopranistica, tijekom svoje impresivne karijere osvojila je srca publike diljem svijeta. Njena glazbena putovanja vode od Broadwaya, gdje je blistala u Disneyjevoj  Ljepotici i zvijeri, pa sve do koncertnih dvorana u SAD-u i Europi. Njezin repertoar obuhvaća od klasičnih opernih arija do popularnih pop i Broadway hitova, a njezin anđeoski glas i topla scenska prisutnost osigurali su joj status jedne od najsvestranijih izvođačica na suvremenoj glazbenoj sceni.

Mateo Žmak, jedan od najistaknutijih mladih pijanista u Hrvatskoj, poznat je po svojoj izuzetnoj svestranosti i glazbenom znanju. Njegov glazbeni put započeo je u rodnoj Rijeci, a danas osvaja nagrade na međunarodnim natjecanjima i nastupa na renomiranim pozornicama diljem Europe i Sjedinjenih Američkih Država. Mateo je magistrirao klavir s najvišim pohvalama, a njegov talent prepoznat je i u drugim glazbenim žanrovima, poput jazza, bluesa i popa. Osim kao solist, često nastupa kao pratnja poznatim glazbenicima.

Heather Ivy i Mateo Žmak čine jedinstveni glazbeni tandem koji savršeno spaja bogato glazbeno iskustvo i svestranost na sceni. Heatherin anđeoski glas savršeno nadopunjuje Mateova virtuoznost na klaviru koja se proteže od klasične glazbe do jazza u crossover žanrova te zajedno stvaraju neponovljivu glazbenu čaroliju.

Ovaj koncert predstavlja spoj dvaju izvanrednih glazbenih talenata koji, svaki na svoj način, prelaze granice žanrova i donose novu dimenziju glazbenog izraza. Ljubitelji glazbe mogu očekivati večer ispunjenu nezaboravnim izvedbama koje će ih povesti na putovanje kroz različite glazbene svjetove.

Pridružite se ovom posebnom koncertu broadwayskog sjaja i uživajte u vrhunskim glazbenim izvedbama! Ulaz je besplatan.

Izvor i foto: TZ Grada Novi Vinodolski