Ekonomski fakultet: Poslijediplomski specijalistički studij Upravljanje organizacijama i projektima u kulturi

Natječaj za upis prve generacije studenata u akademskoj godini 2024/2025 otvoren je do 30. rujna 2024.

Sveučilišni specijalistički studij Upravljanje organizacijama i projektima u kulturi Ekonomskog fakulteta u Zagrebu upisuje prvu generaciju studenata u akademsku godinu 2024/2025.

Cilj ovog studijskog programa je omogućiti vodstvu organizacija u kulturi da primjenom ekonomskih i specifičnih stručnih znanja kreiraju moderne sustave koji će zadovoljiti potrebe svih dionika, kao i svim voditeljima projekata i/ili timova da učinkovito upravljaju i realiziraju postavljene ciljeve.

U realizaciji studijskog programa sudjeluju dvije partnerske institucije: Institut za antroplogiju i Arheološki muzej u Zagrebu te brojni gostujući predavači iz različitih kulturnih djelatnosti.

Cilj ovog studijskog programa je omogućiti vodstvu organizacija u kulturi da primjenom ekonomskih i specifičnih stručnih znanja kreiraju moderne poslovne sustave koji će zadovoljiti potrebe svih dionika.

Osim toga, omogućiti će se stjecanje znanja potrebnog za razvoj poduzetništva utemeljenog na gospodarskom korištenju kulturne baštine.

Studij je namijenjen osobama koje obnašaju ili žele obnašati rukovoditeljske dužnosti u organizacijama koje se bave kulturom (npr. voditelji javnih službi zaduženih za kulturu i baštinu, rukovoditelji u organizacijama čija je djelatnost priprema i održavanje kulturnih manifestacija i događanja), kulturnim turizmom, kao i svima koji su zainteresirani za pokretanje poduzetničkih poduhvata povezanih s kulturnom baštinom.

Natječaj za upis na poslijediplomske specijalističke studije koji je otvoren do 30. rujna 2024. godine.

Više informacija o natječaju i studijskim programima dostupno je ovdje i na stranicama fakulteta.

Izvor i foto: Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu