Uskoro počinje 12. „Mjesec plave ribe“ u Crikvenici

Manifestacija će se održati od 20. rujna do 20. listopada

Turistička zajednica Grada Crikvenice organizira manifestaciju „Mjesec plave ribe“ od 20. rujna do 20. listopada. Manifestacija ove godine doživljava svoje 12. izdanje te je odlično prihvaćena među gostima i stanovništvom jer spaja tradiciju ribarstva crikveničkog područja, plavu ribu koja je othranila generacije stanovnika s modernim eno-gastro trendovima te je važna karika za produžetak sezone na Rivijeri Crikvenica.

„Mjesec plave ribe“ je u svojim počecima zamišljen kao „tjedan“, ali zbog velikoga interesa i sadržaja koji se želi pokazati, „tjedan“ je postao „mjesec“ te ovaj gastro doživljaj u trajanju od mjesec dana ne znači samo kušanje slasnih i zdravih ribljih specijaliteta, već i druge zanimljive aktivnosti.

Otvaranje „Mjeseca plave ribe“ predviđeno je u petak, 20. rujna, od 18 sati u centru Crikvenice uz cooking show poznatog chefa Hrvoja Zirojevića, posebnu ponudu jela od plave ribe, vinske kantune te ukusne koktele, a u večernjim satima slijedi zabavno-glazbeni program uz Klapu „Cambi“.

U sklopu ovoga „najplavijeg“ mjeseca odabrani ugostiteljski objekti na području rivijere nude ukusna, maštovita i raznovrsna jela od plave ribe su: „Karoca“, Trabakul“, „Burin“, restorani hotela „Crikvenica“, „Esplanade“, „Aminess Younique Narrivi“ i „Miramare“ u Crikvenici, u Dramlju „Domino“, a u Selcu „Ulika“ i restoran Hotela „Marina“.

Posebno treba izdvojiti novitet u programu, a to je "Crikvenica Food & Wine Walk", hedonistička šetnja uz prekrasne morske krajolike od Jadranova do Selca sa stajanjem na 8 točaka – restorana/konoba uz odlična jela od plave ribe na svakoj postaji, izbor vrhunskih hrvatskih vina i odličnu glazbu. Ova šetnja će se održati 28. rujna, a osim navedenog pruža i neka vrlo ugodna iznenađenja.

Više informacija i o eno-gastro-outdoor poslastici „Crikvenica Food & Wine Walk“ te prijavi i kupnji ulaznica pronađite ovdje, a program 12. „Mjesec plave ribe“ dostupan je ovdje.

Posjetite Rivijeru Crikvenica i saznajte, ako već niste, zašto je otvaranje „Mjeseca plave ribe“ must be destinacija za sve gurmane.

Izvor i foto: TZ Grada Crikvenice