Sedmi Adriatic Sea Forum

Održat će se 24. i 25. listopada 2024.

Ravenna će 24. i 25. listopada biti domaćin Adriatic Sea Forum - Cruise, Ferry, Sail & Yacht 2024, međunarodnog događanja posvećenog morskom turizmu na Jadranu, u organizaciji tvrtke Risposte Turismo, a čije će se sedmo izdanje održati u partnerstvu s Lučkom upravom Ravenne i uz podršku grupacije Edison i Bassani.

Pokrenut 2013., Forum je tijekom godina postao referentni događaj za sve operatere u sektoru krstarenja, trajekata i nautike, a ove će godine okupiti više od 200 sudionika i 40 govornika.

Brojni okrugli stolovi, govori i prezentacije koje će sadržavati na sedmom izdanju Adriatic Sea Foruma  još jednom će ponuditi priliku za analizu izazova s kojima se suočava pomorski turizam na Jadranu, uključujući uporabu alternativnih goriva radi veće održivosti pomorskog prometa, utjecaj javnih projekata i politika na pomorski turizam na Jadranu, održivost luka i terminala za krstarenje te kako ih ugraditi u tkivo lokalnog područja, mogućnost produljivanja turističke sezone i održavanje velikog protoka pomorskih turista tijekom godine, ali i vrijednost krstarenja na malim do srednjim brodovima na tom dijelu mora.

Među drugim ključnim temama na forumu nalazit će se novi itinerari i odredišta za nautički turizam na Jadranu, moguće natjecanje između trajekata i zračnog prometa te privlačnost segmenta pomorskog turizma na Jadranu za novim stručnjacima u sektoru.

Više informacija pronađite ovdje.

Izvor i foto: Adriatic Sea Forum