Talijanski mediji o prirodnim ljepotama i nautičkom odmoru u Hrvatskoj

Sadržaj je ponajviše posvećen našim morskim krajevima i nautici

Hrvatske destinacije predstavljene su u poznatim talijanskim medijima koji su svoj sadržaj ponajviše posvetili našim morskim krajevima i nautici. Tako je najutjecajniji nautički časopis u Italiji “Nautica” objavio reportažu o Dubrovniku i rivijeri do Stona, dok je talijanska nacionalna TV LA7 u sklopu emisije “Eden – pianeta da salvare” emitirala reportažu s naglaskom na ekološku i kulturnu ponudu Nina.

“Medijska zastupljenost ovakve vrste uvelike doprinosi kvalitetnom pozicioniranju turističke ponude Hrvatske na tržištu Italije, osobito kada govorimo o nautici i odmorišnim putovanjima kakvima su Talijani ponajviše naklonjeni”, istaknula je Viviana Vukelić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Italiji, dodavši da su glavni motivi dolaska Talijana u našu zemlju more, priroda te posjeti gradovima – city breakovi.

U reportaži pod nazivom “Ljepote juga” novinarka Nautice Patrizia Magi opisuje ljepote rivijere od Dubrovnika, drevne prijestolnice Dubrovačke Republike do Stona, grada soli.

Dio reportaže autorica je posvetila i Elafitima, zelenom raju izuzetne ljepote, skupini razasutih i uglavnom nenaseljenih otoka koje od kopna dijeli Koločepski kanal. Pritom navodi kako je u tom nautičkom raju “glavni” grad Dubrovnik koji svake godine privlači mnoštvo turista iz cijeloga svijeta.

U emisiji koju prati više od pola milijuna gledatelja poznata talijanska voditeljica Licia Colò  gledateljima je prikazala Nin kao gradić bogate povijesne baštine s najmanjom katedralom na svijetu. Osim toga, navodi kako je riječ o hrvatskom dragulju koji obiluje bogatom kulturnom ponudom, kao i očaravajućom prirodom i plažama.

Izvor: HTZ

Autor fotografije: Luka Esenko; Izvor: HTZ