Hrvatska nominirana u tri kategorije ugledne američke nagrade Travvy Awards

Naša zemlja nominirana je za najbolju destinaciju na Mediteranu, za najbolju destinaciju za krstarenja, dok je HTZ nominiran za najbolju europsku turističku organizaciju

Odlične vijesti za Hrvatsku i hrvatski turizam stižu iz Amerike. Naša je zemlja nominirana u tri kategorije ugledne američke turističke nagrade Travvy Awards, često zvane „turistički Oscar“. Riječ je o nominacijama naše zemlje za najbolju destinaciju na Mediteranu, za najbolju destinaciju za krstarenja, dok Hrvatska turistička zajednica ima priliku osvojiti nagradu u kategoriji najbolje europske turističke organizacije.

„Oduševljeni smo što su kvalitete Hrvatske kao turističke destinacije posebno prepoznate od strane Travvy Awards 2024. Ove nominacije odraz su napornog rada i predanosti hrvatske turističke industrije u postizanju međunarodne konkurentnosti. Vrlo smo ponosni što našu zemlju, temeljem njenih prednosti i široke lepeze turističkih proizvoda i usluga, uspješno prikazujemo kao vrhunsku destinaciju na globalnoj razini”, izjavila je Leila Krešić-Jurić, direktorica Predstavništva HTZ-a u SAD-u.

Nagrade Travvy, iza kojih stoje portal TravelPulse.com i magazin AGENTatHOME, jedne su od najcjenjenijih priznanja u turističkoj industriji SAD-a. One prepoznaju najviše standarde izvrsnosti, a dodjeljuju se različitim dionicima kao što su nacionalne turističke organizacije, destinacije, turoperatori, prijevoznici, turistički posrednici, proizvodi i dr. O njima glasaju razni stručnjaci iz turističkog sektora, ali i opća javnost.

Dobitnici Travvy Awards za 2024. godinu bit će proglašeni na svečanoj ceremoniji 7. studenog u kongresnom centru Greater Fort Lauderdale na Floridi, a glasati je moguće putem linka sve do 6. rujna.

Dodajmo kako prilika za osvajanje ovih prestižnih nagrada naglašava i sve veću prepoznatljivost Hrvatske kao odlične svjetske turističke destinacije u Americi, našem najvažnijem dalekom tržištu s kojeg ostvarujemo najveći turistički promet.

Naime, u dosadašnjem dijelu godine Amerikanci su u Hrvatskoj ostvarili preko 469 tisuća dolazaka i 1,4 milijun noćenja, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 6% u dolascima i 5% u noćenjima. Kao omiljene hrvatske destinacije američkih gostiju posebice se ističu Dubrovnik, Split, Zagreb, Hvar i Rovinj.

Izvor: HTZ

Foto: Travvy Awards