Projekt D3HUB: Podrška turističkim destinacijama u EU

Destinacijske management organizacije mogu se prijaviti za sudjelovanje do  1. prosinca 2024.

Uz podršku Europske unije, projekt D3HUB - Tourism of Tomorrow Data-Driven-Destinations Hub priprema teren za pokretanje Europskog centra kompetencija za destinacijske menadžment organizacije (DMO) s ciljem rješavanja izazova turističkih destinacija u zelenoj i digitalnoj tranziciji.

Na čelu su tvrtkom AnySolution, projekt će doprinijeti točnoj izmjeri učinaka turizma kako bi dionicima, prije svega DMO sustavu ali i lokalnim malim i srednjim poduzećima, temeljem konkretnih podataka olakšao donošenje odluka o razvoju turizma u destinaciji. Poticanjem suradnje i prijenosa znanja među dionicima će se postići održivije upravljanje turizmom i kvalitetniji marketing destinacije.

Kroz javni poziv u okviru projekta bit će odabrano 30 destinacijskih management organizacija koje će imati priliku učiti od stručnjaka i jedni od drugih o tome kako prikupljati, analizirati, tumačiti i iskoristiti podatke kako bi se uhvatili u koštac s izazovima povezanima s razvojnim procesima u turizmu.

Temeljem ranijih konzultacija s DMO zajednicom, projekt je identificirao četiri teme koje će biti u središtu peer-to-peer učenja:

  • Dovođenje u ravnotežu odnos stanovnika i posjetitelja
  • Klimatske promjene: ublažavanje posljedica i prilagodba
  • Prostorno i vremensko preusmjeravanje turističkih tokova
  • Podrška novim destinacijama u privlačenju kvalitetnijeg i održivijeg turizma

Odabrani DMO dionici će u okviru projekta imati pristup besplatnoj podršci, edukaciji, online alatima i resursima namijenjenim postizanju održivog razvoja turizma.

Tekst javnog poziva dostupan je ovdje, a rok za prijavu na poziv je 1. prosinca 2024. do 18 sati SEV.

Više informacija o pozivu i selekcijskim kriterijima možete pronaći ovdje.

Izvor i foto: D3HUB