Svjetski dan turizma: Turizam i mir

45. Svjetski dan turizma obilježava se 27. rujna 2024.

S ciljem razvijanja svijesti o važnosti turizma za međunarodnu zajednicu te ukazivanja na njegov utjecaj na društvene, kulturne, političke i ekonomske vrijednosti, 27. rujna se diljem svijeta pod okriljem UN Tourism- a (Svjetske turističke organizacije) obilježava Svjetski dan turizma, a ovogodišnje obilježavanje održava se pod geslom Turizam i mir.

 „Turističke vrijednosti danas su nam potrebnije nego ikad. Poštujmo međunarodno pravo i vrijednosti Ujedinjenih naroda. Iznad svega, surađujmo kao ujedinjeni sektor kako bismo turizam učinili svjetionikom nade. Kada dođe mir u zone sukoba, spremni smo pomoći ljudima da se ponovno izgrade i povežu. Gdje god bili i kako god obilježavali Dan turizma, želim vam mir i blagostanje “, izjavio je glavni tajnik UN Tourism-a Zurab Pololikashvili.

Svim turističkim djelatnicima i turistima upućujem iskrene čestitke povodom Svjetskog dana turizma. Često zaboravljamo da je najveća snaga turizma, osim što je gospodarski pokretač, u tome što okuplja ljude i ima potencijal doprinijeti rješavanju sukoba, pomirenju i promicanju mira u cijelom svijetu“, izjavio je Tomislav Fain, predsjednik UHPA-e.

Više o Svjetskom danu turizma pročitajte na mrežnim stranicama UN Tourisma-a, a slavlju se pridružite uz #WTD24.

Izvor i foto: UN Tourism